Officieel: Volkswagen Taigun Concept

Volkswagen Taigun Concept
Compact is hip. Dus stelt Volkswagen een compacte SUV voor met een compacte motor. En dat doet het Duitse merk met de Taigun in Brazilië.

Blijkbaar heeft er bij Volkswagen op de creatieve afdeling iemand een typfout gemaakt die verdacht goed uitkwam. De naam van de Volkswagen Taigun ligt namelijk opvallend dicht bij die van zijn grote broertje: de Tiguan. Sterker nog, ze delen exact dezelfde letters op de badge die op hun kont hangt. En ze zijn beide een SUV.

Wat ze dan weer niet delen is de compacte motor die onder de motorkap van deze Taigun ligt. De 1.0 liter grote TSI-motor zorgt voor 110 pk, wat voldoende moet zijn om deze compacte – de Taigun is 3,85 meter lang en en 1,72 meter breed – SUV voldoende vlot vooruit te doen gaan. Nul naar honderd kan in 9,2 seconden voorbij zijn, terwijl de naald van de snelheidsmeter 186 km/u zou moeten kunnen aantikken. En dan terwijl het verbruik amper 4,5 liter per 100 km zou mogen bedragen.

Aan de binnenkant is er slechts plaats voor vier inzittenden, maar die zouden dan wel relatief vorstelijk kunnen zitten. Al is vorstelijk natuurlijk wel zeer relatief op te vatten bij een compacte wagen als deze. In de koffer is plaats voor 280 liter bagage, maar wanneer je de achterbank neerlegt, kan er net geen 1.000 liter weggestoken worden. Het interieur is modern en staat in het teken van integratie met mobiele toestellen als iPhones en iPad. Ongeveer alles waar een ‘i’ voor staat dus.

Aan de buitenkant merken we duidelijk dat deze Volkswagen een Volkswagen is. Sommigen zouden het eenheidsworst durven noemen, anderen noemen het standaardisatie. Maar één ding is zeker: deze Taigun is herkenbaar en tegen de tijd dat het ding op de markt is, zullen er allicht behoorlijk wat kopers warm voor lopen. Want compacte SUV’s zijn nu eenmaal in.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: Volkswagen Taigun Concept"

 1. PJS 22-10-2012 om 22:51

  Zal deze ook naar Europa komen? Of is het enkel een model voor de Emerging Markets?

 2. TDB 22-10-2012 om 23:47

  Sub 10-seconden sprint EN een SUV EN slechts een 1.0-liter. Sterk

 3. ixke 24-10-2012 om 3:18

  ik zag de foto en dacht “ahaaa, niet slecht !”
  toen begon ik te lezen … “komt in Brazilië” … en mijn pret was gelijk voorbij
  zelf in Brazilië wonende weet ik uit ervaring dat wat Volkswagen hier maakt ver onder de Duitse kwaliteitsnormen ligt (het is niet zoals bij Toyota die wereldwijd dezelfde kwaliteitsnormen hanteert in elke fabriek) … men maakt hier dan ook wel hypokrietgeweg reklame met “Das Auto” maar je wil niet weten hoe Volkswagens hier in elkaar geschoten worden en geconfigureerd worden zoals men in Europa al in geen 10 jaar nog 1 auto zou kunnen slijten. Neem gewoonweg het voorbeeld van de FOX, die hier bij ons gemaakt wordt EN de slechtst mogelijke kwaliteit tentoonspreidt in Europa …
  en toch … blijft de look van de Taigun mij boeien …
  tropische groeten
  IX
  http://bahia.basix.cc

Reageer

Reactie aan het plaatsen...