Meer gelekte details: Porsche 918 Spyder

Porsche 918 Spyder
Er zijn meer details over de 918 Spyder gelekt, het model zou vanaf 768.026 euro kunnen worden gekocht.

De Porsche 918 Spyder zal naast een 4.6-liter V8 met 580 pk en 500 Nm koppel de steun krijgen van twee elektromotoren die samen voor 245 pk zorgen. Tellen we alle vermogensbronnen samen, dan komt het totale vermogen van de 918 Spyder dus uit op 795 pk en 780 Nm. Dat vermogen wordt gekoppeld aan een zeventraps PDK automaat, en krijgt ook een start/stop systeem aangemeten. De elektriciteit voor de elektromotoren wordt opgeslagen in een 6.8 kWh lithium-ion batterijpakket, de batterijen kunnen daarnaast ook via een externe lader worden opgeladen.

De Porsche 918 Spyder staat op 20″ velgen vooraan en 21″ velgen achteraan, terwijl koolstof keramische remmen zorgen voor voldoende stopkracht. Optioneel kan je kiezen voor het Weissach pakket, waarbij 35 kg extra gewicht wordt bespaard. Zo is er in het Weissach pakket plaats voor koolstofvezel versterkte plastics, titanium en keramische componenten en een exterieurfolie in plaats van lak. Daarnaast worden de velgen in het Weissach pakket vervangen door exemplaren vervaardigd uit magnesium en moest ondermeer de radio en airco plaats ruimen om gewicht te sparen. Visueel herkennen we verder koolstofvezel details in het interieur, stoffen riemen in plaats van deurklinken, het gebrek aan tapijten en een middenconsole en andere deurpanelen zonder armsteun en opbergvakje. Al deze aanpassingen zouden ervoor zorgen dat de 918 Spyder twee seconden sneller rond de Nürburgring knalt dan een standaard exemplaar. Kostprijs voor de 918 Spyder met Weissach pakket? 839.426 euro.

Standaard krijg je echter wel alle nodige opties, zoals Airco, leder, 500 Watt Burmester Audio en een 8″ TFT scherm. Voor 23.800 euro krijg je Authentiek leder, magnesium velgen kosten je optioneel 29.750 euro en wie zijn 918 Spyder met een folie in plaats van de traditionele lak wil kleuren betaalt daar 11.900 euro voor. Het gewichtsvoordeel van 2,5 kg valt uiteraard niet te verwaarlozen. Een 20 kW externe quickcharger kost je 20.230 euro extra en verlaagt de laadtijd van de batterijen van 2 uur naar 30 minuten.

Porsche 918 Spyder Nurburgring

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...