Porsche: “Macan is geen opgewaardeerde Q5”

Porsche Macan
Porsche hamert erop dat de baby-Cayenne geen Audi Q5 met Porsche-badge wordt.

Op het autosalon van Frankfurt 2013 zal Porsche de Macan voorstellen, de SUV die zich in het gamma onder de Cayenne zal positioneren. Gezien de wagen op het platform van de Audi Q5 komt, bestaat de angst bij velen dat dit model de Porsche-badge onwaardig is. Porsche wil nu komaf maken met die gedachte.

De Porsche Macan zal een compleet verschillende dynamiek bezitten dan de Audi Q5, belooft Wolfgang Hatz (hoofd R&D bij Porsche). Alles werd volgens hem aangepast: motoren, transmissies en de ophanging. ,,Alles is nieuw, Audi kan zich niet voorstellen wat we gedaan hebben.” Audi moet volgens de man echter geen schrik hebben voor een daling in de verkopen van de Q5, de klanten zijn volgens hem immers enorm verschillend. Verder bevestigde Hatz dat de Macan de eerste Porsche van deze tijd met viercilinder wordt, niet van bij het begin maar zeker op middellange termijn. (Via: Autocar)

Porsche Macan Render

Deel dit bericht:

1 reactie op "Porsche: “Macan is geen opgewaardeerde Q5”"

 1. ixke 22-10-2012 om 16:58

  ja we zullen zien hoe ze het gaan uitleggen als ze hun opgewaardeerde Audi met een 2liter dieseltje gaan verkopen (hoe opgepept dat motortje ook zal zijn ;-)))
  al mogen ze het modeltje wel beschikbaar maken hier in bij ons in Brazilië hoor 🙂
  tropische groeten
  IX
  http://bahia.basix.cc

Reageer

Reactie aan het plaatsen...