Ook met 1.0 EcoBoost: Ford C-Max & Grand C-Max

Ford C-Max EcoBoost
Ford zal de motor van het jaar voortaan ook in de C-Max en Grand C-Max aanbieden.

Ford’s wondermotor zet zijn expansie door het modellengamma voort. Na de Focus, B-Max en Mondeo krijgen nu ook de C-Max en Grand C-Max de eer om de 1-liter grote driecilinder onder de motorkap te krijgen. De motor van het jaar zal beschikbaar zijn in twee vermogensversies, met 100 of 125 pk.

Welke vermogensversie je ook kiest, het verbruik en de CO2-uitstoot blijft gelijk. Zo heeft de C-Max genoeg met 5,1 liter/100 km en stoot het model zo 117 gram/km uit, terwijl de Grand C-Max met de 1.0 EcoBoost 5,2 liter/100 km verbruikt en 119 gram/km uitstoot. Ford’s 1-liter EcoBoost blijkt trouwens een aardig succes voor het merk, bij de Focus wordt momenteel 25% van de wagens met deze motor verkocht.

Naast de komst van de nieuwe driecilinder in het gamma, komt Ford ook met een nieuwe topuitvoering voor de C-Max. Het Titanium X pakket beschikt standaard over een panoramisch dak, 17″ velgen en verwarmde stoelen in leder. Daarnaast krijgt de C-Max nu ook het Ford SYNC systeem, dodehoek herkenning en een nieuwe kleur dat onder de noemer “Burnished Glow” in de catalogus staat.

Lees hier onze rijtest met de Ford C-Max.

Ford C-Max EcoBoost

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...