Porsche ontkent Formule 1-ambitie


Porsche maakt komaf met de geruchten over een intrede in de Formule 1.

Eerder deze week berichtte het Duitse Auto Motor und Sport over de terugkeer van Porsche in de 24-uren van Le Mans, die de Duitsers reeds enige tijd geleden aankondigden. Het magazine gaat echter verder en ziet dit als een mogelijke opwarming voor de koninginneklasse van de autosport: de Formule 1. Porsche zou immers druk bezig zijn met het aanwerven van personen met F1-ervaring, waaronder Fritz Enzinger, Alex Hitzinger, Mike Krack en recent Sauber-ingenieur Urs Kuratle.

Verder investeert de sportwagenfabrikant in haar testfaciliteiten te Weissach, waar zelfs een windtunnel geplaatst wordt. Bovendien zouden Porsche-rijders reeds vele uren in de McLaren simulator hebben doorgebracht. Maar, en dan komt de grote maar, alles is slechts pure speculatie. Woordvoerder van Porsche, Oliver Hilger, ontkende alle geruchten vandaag officieel. Er is geen ambitie voor een intrede in de Formule 1, het aanwerven van dit specifiek personeel is louter om de top van de top binnen het bedrijf te hebben.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...