Officieel: Opel Cascada

Opel Cascada
Opel heeft alle details vrijgegeven over de Cascada, een nieuwe vierzits Cabrio voor het merk.

Opel stelt met trots de nieuwe Opel Cascada voor, de Cabrioversie van de Astra zo je wil. Het model zal begin 2013 gelanceerd worden als een Cabriolet voor alle seizoenen. De vierzitter is 4,69 meter lang en 1,84 meter breed, en kan dus genoeg ruimte bieden aan de bestuurder en zijn passagiers. De Cascada volgt verschillende generaties Opel Kadett en Astra Cabriolets op, maar doet dat op een zeer verfrissende manier en door gebruik te maken van de meest recente technologieën. De Cascada maakt bijvoorbeeld gebruik van een uiterst stijf koetswerk, een HiPerStrut voorophanging en een FlexRide adaptieve demping. In 17 seconden kan je tot een snelheid van 50 km/u het stoffen dak openen of sluiten. De geventileerde stoelen zorgen daarnaast ook tijdens koudere seizoenen voor een aangename rijervaring.

Binnenin herkennen we het typische Astra interieur, met goed zittende stoelen die voortaan ook in Nappa leder kunnen worden uitgerust, daarnaast geeft een elektrisch systeem je je gordel aan bij het vertrek. Het laadvolume wordt enkel beperkt wanneer je het dak opent, standaard kan 350 liter bagage mee, met het dak open blijft daarvan nog 280 liter over. Gelukkig kan de achterbank dankzij Opel’s FlexFold systeem vlot neergeklapt worden, om zo extra bagageruimte mogelijk maken.

Onder de motorkap is een nieuwe 1.6 Turbo beschikbaar, deze zorgt voor 170 pk en 280 Nm kopppel en wordt standaard gekoppeld aan een manuele of automatische zesbak. Verder is er de mogelijkheid om voor een 1.4 Turbo te kiezen met 120 of 140 pk of een 2.0 CDTI diesel met 165 pk. Op het vlak van veiligheid wordt de Cascada ook uitgerust met de laatste Opel technologieën, zo is er plaats voor AFL+ adaptieve lichten, het Opel Eye systeem, een achteruitrijcamera, een dode hoek kijker en een geavanceerd parkeersysteem. Daarnaast zijn de A-pilaren voorzien van gehard staal, zorgen automatisch uitspringende staven voor bescherming tijdens een mogelijke koprol van de wagen en is de Cascada voorzien van een klein leger aan Airbags. De veiligheid van de bestuurder en zijn passagiers wordt dus gegarandeerd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...