Video: Forza Horizon getest door IGN en Gamespot

forza horizon leader
Al 6 jaar lang werkt Turn10 studio’s met man en macht aan de Forza Motorsport franchise. Maar wat gebeurt er als ze hun baby uit handen geven?

Inderdaad u leest het goed, het is deze keer niet het gerenommeerde Turn10, maar Playground games die de ontwikkeling leidde. Gelukkig kregen de ontwikkelaars het reeds goedgekeurde Forza-DNA mee om op verder te bouwen. Na maanden intensief ontwikkelen komen ze op 26 oktober met Forza Horizon op de proppen.

Deze Forza “spin-off” komt met een heel nieuw concept. Deze keer is het niet de bedoeling om eindeloos rondjes te malen op circuits over de hele wereld, maar ze reconstrueerden het huidige Colorado en plantten daar het zogenaamde Horizon festival neer. Een evenement waar elk respectabel autoliefhebber naar afzakt om zelf te racen of te genieten van de sfeer en spektakel. We krijgen dus een combinatie van een open wereld en circuits. Een vernieuwend concept voor Forza, maar kunnen de makers ook meer Arcade gerichte games het vuur aan de schenen leggen? Games als Need For Speed, Burnout of Midnight club leggen al jarenlang een open wereld voor, weliswaar met minder simulatie-gerichte besturing.

Gelukkig bleek onze vrees ongegrond. Er zijn ondertussen al enkele reviews verschenen die bevestigen dat het simulatiegehalte kan aangepast worden dankzij de instellingen. Helemaal gerust zijn we natuurlijk niet, tot we het spel zelf getest hebben. Hiervoor blijft het wachten tot 26 oktober. Wel kunnen we jullie al enkele tests tonen van de grotere gametesters. Let op: deze game is enkel verkrijgbaar voor XBOX360.

IGN: 9/10

Gamespot: 8.5/10

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...