Installatie trajectcontrole op E40 gestart


Op de E40 in Wetteren is men gisterenavond gestart met de installatie van een nieuw trajectcontrolesysteem.

De expansie van het aantal trajectcontroles in België is ingezet, na het eerste project op de E17 ter hoogte van het viaduct in Gentbrugge, komen er in totaal nog drie nieuwe trajectcontroles bij. Het gaat om een trajectcontrole op de E40 tussen Wetteren en Erpe-Mere over een afstand van 7,42 kilometer in beide richtingen en een bijkomende trajectcontrole op het viaduct van Gentbrugge in de richting van Antwerpen. Dat meldt Minister Hilde Crevits.

“Tot voor kort zette Vlaanderen individuele flitspalen in voor onbemande snelheidscontroles. Bestuurders hebben dan soms de neiging om af te remmen ter hoogte van de flitscamera om daarna opnieuw te versnellen. Dat is nefast voor de verkeersveiligheid”, verduidelijkt Crevits, die denkt dat een systeem van trajectcontrole “als eerlijker gepercipieerd wordt”. De selectie van de locaties wordt in de eerste plaats gebaseerd op het aantal ongevallen en de ernst ervan in het verleden, aldus de minister. De plaatsing ervan is nu dus gestart in Wetteren, volgende week volgt de apparatuur in Erpe-Mere en vanaf 29 oktober ook die in Gentbrugge. De plaatsing kost een kleine 1 miljoen euro, het is de bedoeling dat de nieuwe controles eind 2012 van start gaan. (Via: Deredactie)

Trajectcontrole

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...