Impressie: Volkswagen Polo SUV

Volkswagen Polo SUV 2014
Volkswagen wil graag deel uitmaken van de groeiende markt van de compacte SUV’s en denkt dat te doen met een Polo SUV.

Als we het Britse AutoCar mogen geloven dan wordt de Polo SUV de eerste compacte Volkswagen die van het nieuwe MQB platform gebruik zal maken. Momenteel staat bij Volkswagen enkel de Golf 7 op dat platform, maar later zullen zo goed als alle modellen van het Volkswagen gamma dit uiterst moduleerbare platform gaan gebruiken. De toekomstige Polo SUV wordt een rivaal voor de MINI Countryman en Nissan Juke en zal qua formaat erg dicht bij de toekomstige Audi Q2 aansluiten.

Volkswagen R&D hoofd Ulrich Hackenberg bevestigde op het autosalon van Parijs dat een SUV in het ‘A0 segment’ momenteel de hoogste prioriteit wegdraagt voor het merk. Exacte details over wanneer we deze A0 SUV mogen verwachten werden nog niet gegeven, maar verwacht wordt wel dat het merk in 2014 reeds met een Polo SUV op de proppen zal komen. Hoe het model eruit zal zien is verder nog vingerdik kijken, een eerste impressie baseert zich op het Volkswagen Cross Coupé Concept uit 2011, maar de uiteindelijke styling kan hier nog ver vanaf liggen. (Via: AutoCar)

Volkswagen Polo SUV 2014

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...