Caterham Seven krijgt 1.0 EcoBoost


Caterham denkt eraan de Seven te voorzien van een Ford 1.0-liter EcoBoost.

De Caterham Seven is met zijn extreem lage gewicht de uitgelezen kandidaat voor het gebruik van een kleine, lichte en tegelijk krachtige turbomotor. Dat zien de Britten ook zelf, en daarom legden ze de 1.0-liter EcoBoost van Ford reeds in een Seven prototype. Vervolgens werd de wagen uitgetest op het Brands Hatch circuit.

Voorlopig betrof het slechts een standaard versie met 125 pk, maar we weten dat Ford reeds in staat is een stuk meer pk’s uit de kleine driepitter te krijgen. Gezien de Seven slechts 550 kilogram in de weegschaal legt, zijn de prestaties sowieso respectabel. Wanneer en of de Seven 1.0 EcoBoost daadwerkelijk in productie gaat, is voorlopig echter koffiedik kijken. We houden jullie op de hoogte! (Via: Blenheimgang)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Caterham Seven krijgt 1.0 EcoBoost"

 1. Wolf 17-10-2012 om 13:56

  Geef je een berg geld uit aan een tweede auto voor de leuke ritjes, koop je een koffiemolentje omdat je zonodig groen moet doen? Rightttt……………hoop dat het geen succes wordt, weet het trouwens wel zeker.

  • TDB 18-10-2012 om 13:14

   Een kart heeft ook maar pakweg de motor van een grasmachine, en toch is het enorm leuk om eens te gaan karten. De Caterham 7 gaat gewoonweg niet samen met een dikke v6 of v8. Compact en lichtgewicht zijn hier nu eenmaal leading. En in dat geval is de 1.0 ecoboost interessant.

   Maar meningen blijven persoonlijk natuurlijk…

  • TDB 21-10-2012 om 13:42

   Maar je hebt geluk! Blijkbaar betreft het slechts een Seven die Ford opgekocht had en op eigen initiatief van een 1.0 ecoboost had voorzien. Hoewel Caterham wel Ford-motoren gebruikt, heeft het officieel meegedeeld geen plannen te hebben met de 1.0-liter driecilinder. 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...