“Nieuwe Focus RS krijgt 350 pk uit 2.3 EcoBoost”

Ford Focus RS500
Er circuleren nieuwe geruchten rond de komst van de nieuwe generatie Focus RS.

Als we PistonHeads mogen geloven komt er gewoon een nieuwe generatie Focus RS, met onder de motorkap een krachtigere versie van de 2-liter EcoBoost uit de Focus ST. De motor zou een slaginhoud van 2.3-liter krijgen en zo een piekvermogen van 350 pk kunnen halen. Het merk ontwikkelt daarnaast samen met GKN een actief slipdifferentieel voor de vooras van de Focus RS. Het Britse bedrijf leverde eerder ook al het actieve differentieel voor de BMW M-modellen.

De nieuwe generatie zal verder vermoedelijk enkel als vijfdeurs worden verkocht, omdat het zo in meer landen tegelijk verkocht kan worden. De lancering is vermoedelijk eerst voor de VS, pas later zullen we het model in Europa mogen verwelkomen.

Lees hier onze rijtest met de Ford Focus RS

Ford Focus RS500

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...