Gaat Opel samen met Peugeot-Citroen?

Opel Astra GTC
Zal Opel binnenkort bij PSA Peugeot-Citroën gevoegd worden? Als we de laatste geruchten mogen geloven lijkt dit een plausibele mogelijkheid.

Dat GM verveeld zit met de verliezen die Opel de laatste jaren aan elkaar rijgt weten we naderhand allemaal. Het merk wil daarom af van zijn Europese divisie en overweegt daarbij verschillende denkpistes. Eerder spraken we al over de mogelijkheid dat Fiat Opel zou overnemen, maar nieuwe geruchten spreken nu over een deal met PSA Peugeot-Citroën. Volgens de berichten zouden Opel en Peugeot-Citroën samengaan in een nieuwe joint venture waarin GM 30% van de aandelen krijgt en een flink bedrag investeert voor toekomstige productontwikkeling.

Zowel GM als PSA willen momenteel geen commentaar geven over de plannen die in de pers zijn gelekt. Beide groepen werken eigenlijk al langer samen in Europa, zo werken ze samen aan een opvolger voor de Insignia, C5 en 408, een gamma SUV’s en een rivaal voor Renault’s budgetmerk Dacia. Hoewel de Franse overheid bezwaren zou kunnen hebben tegen de PSA-GM joint-venture, lijkt het erop dat het controlerend aandeel van 70% de Fransen wel zou kunnen overtuigen. Beide merken zouden profiteren van de schaalvoordelen die de joint-venture oplevert, we zijn benieuwd wat er uit de bus komt. (Via: Autocar)

Officieel Opel Adam

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...