Designstudie: Lamborghini Perdigon

Lamborghini Perdigon Designstudie
Er zijn supercars zoals de Lamborghini Gallardo, en er zijn hypercars zoals de Aventador. En wat als zelfs dat niet genoeg is?

In 2005 verrees de naam Bugatti uit de as dankzij de Volkswagen groep. En nog wel met de Veyron: een krachttoer van een team Duitsers met maar een doel: grenzen verleggen. Dit ontzagwekkend apparaat met zestien cilinders, vier radiatoren en 1000 paardenkrachten maakte de Veyron op slag wereldbekend.

Maar op een auto van dat kaliber zou het logo van Lamborghini ook niet misstaan. Onderstaand concept, gedoopt de Perdigón, toont alvast hoe een dergelijke Lambo er zou kunnen uitzien. Deze snelheidscapsule komt uit de pen van designstudent Ondrej Jirec uit Californië. De visie is duidelijk: overkill. Lamborghini heeft in elk geval nog niet gehint van plan te zijn een dergelijke wagen te gaan bouwen. Waarschijnlijk komt hij er niet, want de glorie (en de aanschafprijs van 1 miljoen euro) ten spijt, heeft Volkswagen geen cent aan de Veyron verdiend. Zonde voor de rest van ons, want de mensen die er een kopen kijken niet bepaald naar de prijs…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...