Volkswagen Polo R komt naar Geneve


Nieuwe details ontspruiten over een Volkswagen Polo R, de overtreffende trap na de GTI.

Een Volkswagen Polo R-Line kenden we reeds, al was dat ook niet meer dan een Polo met wat visuele opsmuk. Over een rasechte Polo R was het gedurende een lange tijd stil, maar daar komt nu verandering in. Het model werd zelfs bevestigd: de Polo R komt naar het autosalon van Genève, dixit Ulrich Hackenberg.

Het model zal sterke invloeden dragen van de WRC Street Concept en krijgt onder de motorkap hoogstwaarschijnlijk een 2.0-liter turbomotor, die tot 225 pk zou kunnen leveren. Een acceleratie van 0-100 km/u zou zo reeds geklaard zijn na 6 seconden, terwijl de snelste Polo 241 km/u kan aantikken. Een grotere broer in de vorm van een Golf R is ook in ontwikkeling, deze staat gepland voor een lancering in 2013 of 2014. (Via: Autocar)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volkswagen Polo R komt naar Genève"

  1. Wolf 13-10-2012 om 11:49

    Hebben ze het voorbeeld in de vorm van de Polo WRC. Natuurlijk komt hier weer geen 4wd in. Blijft behelpen dus want ondanks alle techniek (Revo-voortrein, mechanisch en electronisch sper) krijg je het vermogen gewoon niet echt goed op de weg met Fwd.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...