Volkswagen Jetta Hybrid is officieel de snelste

Volkswagen Jetta Hybrid
Volkswagen heeft een snelheidsrecord op haar naam weten te schrijven: de Volkswagen Jetta Hybrid is de snelste productiehybride ter wereld.

Al moet je de term “productiehybride” natuurlijk met een korrel zout nemen. Wie nu naar de Volkswagen-dealer gaat, zal niet in staat zijn een dergelijk model aan te schaffen. Wat je ook met een korrel zout moet nemen, is de locatie waar dit snelheidsrecord behaald werd: de Bonneville zoutvlakte. Deze vlakte is gekend voor haar talrijke dragraces, waaronder ook ééntje met de heren van Top Gear.

De Volkswagen Jetta Hybrid scheurde tegen een snelheid van meer dan 300 km/u (301,184 km/u om precies te zijn) over het zout. De Jetta in kwestie kreeg wel meer vermogen, een aangepaste ophanging en nog tal van andere aanpassingen om een dergelijke snelheid mogelijk te maken. Een standaard Volkswagen Jetta Hybrid moet het met 170 pk stellen uit een 1.4 liter groot benzineblok. (Via: AB.com)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...