Rijtest & Video: Lexus GS450h

Rijtest Lexus GS450h 2012
Lexus slaat met de GS450h een hele nieuwe weg in. Gedaan met oubollig design, het nieuwe Lexus is er!

Wie een eerste blik op de Lexus GS450h werpt, merkt direct dat de nieuwe generatie een duidelijke breuk vormt met zijn voorganger. Die was immers de wagen bij uitstek voor een gepensioneerde die graag in een salon stapt voor een rustige trip op zondagnamiddag. De nieuwe Lexus GS450h is eerder een trendy lounge-bar, die daarom niet per se aan comfort moet inboeten. En ook een wagen waarin je gezien wil worden. Niet dat de vorige generatie onaanschouwelijk was, maar deze nieuwe versie spreekt alleszins een jonger en sportiever publiek aan. Zo getuigen de sportievere koplampen die iets weg hebben van de CT200h en de hexagonale grille, een designkenmerk van Lexus. Ook een licht aangepaste zijkant en een nieuwe kont inclusief diffuser moeten een jonger publiek over de streep trekken om toch een bestelbon bij Lexus te ondertekenen. Dat de nieuwe look van de GS450h geslaagd is, staat als een paal boven water. Zo getuigen de vele opmerkingen van voorbijgangers.

Rijtest Lexus GS450h 2012

Rijtest Lexus GS450h 2012Rijtest Lexus GS450h 2012

Passagiers zijn dan weer vol lof over het interieur, dat we eerder al vergeleken met een lounge-bar. De designers van Lexus tekenden het dashboard met een strakke pen. Ze gingen alleszins stukken geïnspireerder tewerk dan vroeger, we merken bijvoorbeeld een tot in detail afgewerkte analoge klok op het dashboard op, een flinke vooruitgang in vergelijking met het groene digitale klokje dat er vroeger prijkte. Dankzij de intuïtieve centrale muis die we naast onze aangenaam gesculpteerde versnellingspook terugvinden, is het mogelijk het gigantische scherm dat centraal bovenaan het dashboard prijkt op een vlotte manier te bedienen. En ook dat gigantische scherm ging er qua interface goed op vooruit. Alweer een stap in de goede richting voor Lexus, dat zich nu eindelijk kan meten met Duitse premiumstandaarden. Enkel het leder op het dashboard lijkt licht gedateerd. Al wordt zoiets snel gecompenseerd door het schitterende leder in Cognac-kleur waar het zitmeubilair mee bekleed werd in ons testmodel. De stoelen zitten overigens heerlijk en laten zich in ongeveer elke mogelijke richting aanpassen. Praktisch gezien zijn er voldoende opbergvakken en laten de wijzerplaten zich vlot aflezen. Leuk detail: de Eco-meter verandert zich in een toerenteller wanneer je de Sport-stand van deze al bij al vooral comfortabele GS450h activeert. De koffer – 482 liter groot – volstaat voor de bagage van een korte trip met vier personen en gelukkig is ook de achterbank daarop voorzien. Passagiers achteraan kunnen dankzij de optionele middenconsole zelf kiezen naar welke muziek ze willen luisteren en eventueel hun stoel wat opwarmen, mochten die te koud aanvoelen. Traditionele luxe van Lexus in een modern kleedje. Eindelijk!

Rijtest Lexus GS450h 2012

Rijtest Lexus GS450h 2012Rijtest Lexus GS450h 2012

Motorisch gezien blijft Lexus trouw aan het concept van de krachtige hybride. De configuratie van de aandrijving blijft ongewijzigd, maar de nieuwe GS450h kan wel pronken met 345 pk en 460 Nm, meer dan de vorige generatie. De elektromotor en verbrandingsmotor werken samen om de GS450h optimaal van kracht te voorzien. Die kracht moet eerst via een comfortabele CVT-versnellingsbak gaan. Normaal vinden we zo’n traploze automaat niet aangenaam om mee te rijden, maar hier doet hij zijn werk opvallend goed. Van nul naar honderd sprinten duurt 5,9 seconden en dankzij het rijke koppel van de elektromotor voelen tussensprints uitermate aangenaam aan. Een Lexus hybride moet niet alleen krachtig zijn, maar tegelijk liefst ook nog eens zuinig. Echt zuinig wordt zo’n grote luxewagen natuurlijk nooit, maar zijn dorst van 5,9 liter valt voor een wagen met een danig krachtige benzinemotor al bij al goed mee. Er zijn alleszins geen concurrenten die mooiere cijfers kunnen voorleggen. Al wil Lexus zelf de GS450h eerder promoten als alternatief voor diesel. Maar zover zouden wij het zelf niet durven drijven…

Rijtest Lexus GS450h 2012

Rijtest Lexus GS450h 2012Rijtest Lexus GS450h 2012

De GS450h mag er misschien wel sportiever uitzien dan zijn voorganger, hij voelt nog steeds comfortabel aan. Zeker in zijn Eco- en Normal-stand. De ophanging filtert oneffenheden in het wegdek moeiteloos, zo hebben traditionele Lexus-klanten het ongetwijfeld graag. Het stuur voelt relatief licht aan, maar is toch voldoende precies om aangenaam aan te voelen. Voor wie het wat sportiever mag – want die nieuwe klanten heeft Lexus met de GS450h in het vizier – zijn er de Sport- en Sport S-stand. Een iets strakker weggedrag en een zwaarder stuur zijn het gevolg van de Sport-standen te activeren. De GS450h gaat dan iets strakker door de bocht, maar blijft ten allen tijde relatief comfortabel. En op die manier heeft Lexus een ideale balans gevonden. Het beste van twee werelden in één wagen. En zoiets kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen.

Rijtest Lexus GS450h 2012

Rijtest Lexus GS450h 2012Rijtest Lexus GS450h 2012

Dat het beste van 2 werelden ook wat geld mag kosten, wordt duidelijk uit de prijslijst. Een Lexus GS kost je minstens €49.850, zij het de GS250 die over een 2.5-liter grote benzinemotor met 209 pk beschikt en een dorst van 8,9 liter per 100 km laat optekenen. De sprint van nul naar honderd van dat model gebeurt in 8,6 seconden. U hoort het al, de GS250 is niet de auto die je op je oprit wil hebben als je weet dat er ook een GS450h bestaat. En die GS450h moet voor Lexus €58.580 gaan opbrengen. Standaard beschik je dan over een boordcomputer, cruise controle, verwarmde voorzetels, een lichtsensor, lichtmetalen velgen en een achteruitrijcamera. Behoorlijk genereus is de basisuitrusting zeker en vast. Maar voor een echt complete wagen moet je iets dieper in de optielijst duiken. Voor €65.980 krijg je de Executive Line mee naar huis, terwijl de sportieve GS450h F-Sport Line je €76.500 armer maakt. Alle toeters en bellen zijn terug te vinden op de Lexus GS450h met het Privilige Line pakket, met onder meer actieve ophanging, een geïntegreerde harde schijf, verwarmbare stoelen achteraan en een multimediabediening voor de achterste passagiers. En zelfs wanneer je het meest uitgebreide optiepakket koopt, is er nog ruimte voor verbetering met onder meer een nachtkijker (€5.360) en een verwarmbaar stuur (€650). We onthouden dat de GS niet bepaald goedkoop is, maar dat je wel waar voor je geld krijgt.

Rijtest Lexus GS450h 2012

Conclusie

De Lexus GS ziet er een stuk frisser uit dan zijn voorganger. Niet alleen bovenhuids werd de wagen opgefrist, ook zijn aandrijflijn is een stuk soepeler en krachtiger geworden. In theorie zou hij voldoende hebben aan 5,9 liter benzine per 100 km, maar daar mag je al snel een liter of 3 bijtellen als je wat vooruit wil komen. Het interieur ziet er trendy uit, iets wat we niet gewend waren van Lexus in het verleden. Comfort waren we dan wel weer gewend van Lexus en vinden we ook terug in de nieuwe GS. Niet alleen in het interieur maar ook in het rijgedrag. Al gedraagt de nieuwe GS zich toch wat sportiever dan de vorige generatie, dankzij zijn optionele adaptieve ophanging. Goedkoop wordt al deze luxe nooit, maar dat is bij de concurrentie niet anders.

Rijtest Lexus GS450h 2012

Overzicht

+ Soepele aandrijving
+ Interieurdesign
+ Nieuwe looks

– Verbruik veel hoger dan opgegeven

Rijtest Lexus GS450h 2012

Tekst: Jeroen Maes
Foto’s: Pieter-Jan Scheir & Jeroen Maes 

Deel dit bericht:

2 reacties op "Rijtest & Video: Lexus GS450h"

  1. claeys 09-10-2012 om 19:33

    Mooie test.
    Vind t interieur echt heerlijk!
    Dat gigantische scherm, werken met de horizontale lijnen en de muis doet wel wat denken aan bmw.

  2. WB 10-10-2012 om 12:25

    Prachtige wagen, alleen jammer van die “h”.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...