BMW haalt hoogste verkoop ooit in september

Test BMW 120d 1-Reeks 2012
BMW, MINI & Rolls-Royce doen het goed op de automarkt, en dat zien we meer dan duidelijk in de verkoopcijfers.

BMW overtuigt het meest van de drie. Het merk kan namelijk uitpakken met een wereldwijde verkooptoename van 14,3% tot 146.843 wagens in september. De grootste succesmodellen van dit moment zijn de nieuwe BMW 1- en 6-Reeks. In september werden in totaal 23.583 1-Reeks modellen verkocht, goed voor een verkoopstoename van 51,1%. Van de 6-Reeks werden in totaal dan weer drie keer meer modellen geleverd dan dezelfde periode vorig jaar. Ook de BMW 3- en 5-Reeks maken hun bijdrage met een verkoopstoename van respectievelijk 9,7 en 7,9 procent. Tot slot blijven ook de X1 en X3 sterk verkopen, met een stijging van respectievelijk 32,9 en 30 procent.

MINI krijgt ook een flinke duw in de rug. Ze noteerden hun beste eerste 9 maanden ooit met in totaal 223.214 verkochte exemplaren. Het blijft afwachten of hun recent gelanceerde MINI Paceman ook vlot over de toonbank zal gaan. Tenslotte blijft Rolls-Royce ondanks een kleine verkoopsdaling van 4,7% toch vrij stevig verkopen. Verwacht wordt dat de Phantom II deze kleine afname nog zal goedmaken.

Rolls-Royce Phantom II

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...