Onthuld: Mercedes SLS AMG GT3 45th Anniversary

Mercedes SLS AMG GT3 45th Anniversary
Mercedes heeft de SLS AMG GT3 45th Anniversary onthuld, een actiemodel ter ere van de 45ste verjaardag van AMG.

Mercedes viert dit jaar de 45ste verjaardag van de AMG-divisie en doet dat met een hele reeks speciale actiemodellen. Ondermeer de SLS AMG GT3-racewagen moet eraan geloven en wordt in een speciale uitvoering gestoken. De speciale editie krijgt dezelfde grafiet matte lak als de SL65 AMG Anniversary Edition en krijgt een logo met “45 Years of Driving Performance” op de deuren samen met een set designo magno AMG lichtegewicht velgen. Binnenin is er plaats voor een rolkooi in koetswerkkleur, een extra koolstofvezel stoel en een badge met de aanduiding om welk exemplaar het gaat.

Ook interessant is verder dat Bernd Schneider, AMG ambassadeur en voormalig DTM en FIA GT wereldkampioen, mee zal helpen om de 6.2-liter V8 in deze unieke SLS AMG GT3 te proppen. Daarnaast zal de man ook zijn handtekening zetten op de badge die de motor vergezeld. In totaal worden maar vijf exemplaren van deze speciale editie gebouwd, elk model moet 446.250 euro opbrengen. De koper mag het model wel zelf komen ophalen in de AMG fabriek in Affalterbach, waar hij ook een uitgebreide rondleiding zal krijgen.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Onthuld: Mercedes SLS AMG GT3 45th Anniversary"

 1. TDB 08-10-2012 om 23:38

  Track-Only veronderstel ik? of street-legal? 

  • PJS 09-10-2012 om 8:09

   GT3 op de straat, dat moet je mij eens uitleggen.

   • BNNY 09-10-2012 om 14:58

    Sinds het ‘Porsche 996’ voorval is hij volledig van de kaart!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...