Geen nieuwe Audi Quattro, wel Evoque-concurrent

Audi Quattro
De VW-groep wil de grootste autobouwer ter wereld worden. In dat kader breidde vooral Audi zijn gamma de laatste jaren uit, op premiumwagens zijn de winstmarges nu eenmaal groter.

Het leek er even op dat Audi naast al die nieuwe klanten ook de puristen nog eens wou bekoren. Op het salon van Parijs werd in 2010 de Quattro-concept op basis van de A5 voorgesteld, met een lawine aan verwijzingen naar de gelijknamige coupé uit de jaren ’80, sindsdien bekend als de Ur-quattro. Die brak dankzij zijn vijfcilindermotor, maar nog meer door zijn vierwielaandrijving ettelijke records in de rallycross en ook de DTM. De marketingafdeling strooit echter roet in het eten: volgens studies zou een dergelijke wagen vandaag niet voldoende afzet vinden.

Oerquattro

Zelfs in de SUV-categorie is er bij Audi nu al vrij veel keuze, met de Q3, Q5 en Q7. Ze zullen in Ingolstadt wel raar opgekeken hebben toen Land Rover met zijn Evoque een nieuwe niche vond, goed voor 80.000 geproduceerde exemplaren na slechts 9 maanden. Concurrent BMW boort dit segment dan weer aan met allerlei afgeleiden van de Mini zoals de Countryman en Paceman. De geruchten gaan dat ook Audi nu de focus legt op een dergelijk model.

Deze Crosslane coupé, nog tot volgende week te bewonderen in Parijs, lijkt in ieder geval wat trekjes mee te hebben van Land Rover’s kleinste. Het zal ons alvast benieuwen hoe Audi zijn eigen stempel zal drukken op een dergelijk model. Suggesties hoe ze deze “stijl-SUV” zouden gaan noemen? (Via: WCF)

Deel dit bericht:

4 reacties op "Geen nieuwe Audi Quattro, wel Evoque-concurrent"

 1. Wolf 07-10-2012 om 17:55

  Ze hebben de Q3, de Q5, de Q7 en oh ja, de A4 allroad en de A6 allroad en nog niet genoeg. Komt misschien omdat de Q serie gewoon oerlelijk en oersaai is…………………

  • WB 07-10-2012 om 22:51

   Ik hoor het al, Wolf is een Audi-fan 😉

   • Wolf 08-10-2012 om 16:00

    Ligt iets genuanceerder WB. Vind de A5/S5 echt wel mooi. Tenminste als coupe dan. Was vroeger een echte fan, vooral in de oerquattro tijd maar vind dat ze qua design en beleving de laatste tijd de plank volledig misslaan. Jammer…….

 2. claeys 07-10-2012 om 23:09

  Heel jammer dat die Quattro afgevoerd is. Daar keek ik persoonlijk echt wel naar uit!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...