Aston Martin V12 Vantage Black Edition E17 Belgium 292 kmu
De man die vorig jaar met zijn Aston Martin V12 Vantage Carbon Black aan 292 km/u over de E17 raasde, is veroordeeld tot 2,5 jaar rijverbod en een boete.

Jullie herinneren jullie ongetwijfeld de beelden van de Aston Martin op de E17 nog? Een 47-jarige projectontwikkelaar uit Dendermonde nam toen een 16-jarige jongen mee voor een ritje met zijn V12 Vantage Carbon Black. Tijdens de rit haalt de man vlot 292 km/u op de E17 ter hoogte van Waasmunster, terwijl de jongeman alles op film vastlegt. De beelden, die later ook op Youtube verschijnen, doen de 47-jarige bestuurder nu de das om. Want de man werd uiteindelijk door de politie opgespoord en werd vandaag veroordeeld door politierechter Dhont, niet meteen de makkelijkste der politierechters.

De rechter heeft de man nu veroordeeld tot 2,5 jaar effectief rijverbod, daarbovenop komt nog eens 2 maand rijverbod omdat de auto niet geldig was verzekerd en 2,5 jaar rijverbod met uitstel. Hij krijgt daarnaast 2.750 euro boete voor de snelheidsovertreding en 1.650 euro boete omdat zijn verzekering niet in orde was. De man moet ook 30 uur gemeenschapsdienst uitvoeren in een revalidatiecentrum voor verkeersslachtoffers. (Via: Deredactie)