2,5 jaar rijverbod voor laagvlieger V12 Vantage

Aston Martin V12 Vantage Black Edition E17 Belgium 292 kmu
De man die vorig jaar met zijn Aston Martin V12 Vantage Carbon Black aan 292 km/u over de E17 raasde, is veroordeeld tot 2,5 jaar rijverbod en een boete.

Jullie herinneren jullie ongetwijfeld de beelden van de Aston Martin op de E17 nog? Een 47-jarige projectontwikkelaar uit Dendermonde nam toen een 16-jarige jongen mee voor een ritje met zijn V12 Vantage Carbon Black. Tijdens de rit haalt de man vlot 292 km/u op de E17 ter hoogte van Waasmunster, terwijl de jongeman alles op film vastlegt. De beelden, die later ook op Youtube verschijnen, doen de 47-jarige bestuurder nu de das om. Want de man werd uiteindelijk door de politie opgespoord en werd vandaag veroordeeld door politierechter Dhont, niet meteen de makkelijkste der politierechters.

De rechter heeft de man nu veroordeeld tot 2,5 jaar effectief rijverbod, daarbovenop komt nog eens 2 maand rijverbod omdat de auto niet geldig was verzekerd en 2,5 jaar rijverbod met uitstel. Hij krijgt daarnaast 2.750 euro boete voor de snelheidsovertreding en 1.650 euro boete omdat zijn verzekering niet in orde was. De man moet ook 30 uur gemeenschapsdienst uitvoeren in een revalidatiecentrum voor verkeersslachtoffers. (Via: Deredactie)

Deel dit bericht:

4 reacties op "2,5 jaar rijverbod voor laagvlieger V12 Vantage"

 1. AVDP 05-10-2012 om 16:01

  2:02 is wel het meest onverantwoorde dat ik ooit heb gezien..En dan nog met 1 hand op het stuur… 

 2. WB 05-10-2012 om 18:28

  ” niet meteen de makkelijkste der politierechters. ” Persoonlijke ervaring ? :p

  • PJS 05-10-2012 om 18:54

   Mijn vriendin is van Dendermonde, en in die regio is het toch een algemeen gegeven dat je maar beter goed op je snelheid let. Meestal schrijft Dhont namelijk de maximumstraf uit…

 3. Wolf 05-10-2012 om 21:09

  Best wel raar dat je hierop vervolgt kan worden omdat de plaats en tijd t.o.v. het delict ( als een idioot rijden) niet gekoppelt kunnen worden. Met andere woorden, je weet niet precies waarneer het gebeurt is. M.i. wel een belangrijk onderdeel van de aanklacht. Dat houdt niet in dat het wel goed is dat hij gepakt is alleen de manier waarop?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...