Officieel: Nieuwe Volkswagen Beetle Cabrio

Volkswagen Beetle Cabrio 2013
Volkswagen heeft de nieuwe Beetle Cabrio onthuld, het model zal op het autosalon van LA worden voorgesteld.

Na de nieuwe Beetle komt natuurlijk de Beetle Cabrio. Het model werd tijdens zijn ontwikkeling al meermaals gespot, en wordt vandaag door moeder Volkswagen op ons losgelaten. De derde generatie Beetle Cabrio beschikt net als zijn voorgangers over een soft-top en moet tegelijk praktisch zijn en open rijplezier bieden. Net als zijn dichte broer krijgt de Beetle Cabrio een eigentijdser design met een meer sportieve en dynamische look dankzij een vlakkere daklijn en een steiler gepositioneerd windscherm. Het soft-top dak kan automatisch gesloten of geopend worden in 10 seconden en dat tot een snelheid van 50 km/u.

De nieuwe Beetle Cabrio komt ook met een beschermhoes voor het cabriodak, waarmee je de stoffen kap mooi kan inpakken wanneer je open rijdt. De chromen afwerking rondom zorgt tegelijk voor een chique indruk. Enkel qua kofferruimte moet je wat inboeten ten opzichte van de standaard Beetle, de Beetle Cabrio biedt 225 liter ruimte waar de gesloten Beetle 310 liter bagage kan vervoeren. Aan de veiligheid werd verder ook gedacht, zo is er standaard plaats voor een actief koprol protectiesysteem en een hele resem airbags.

Onder de motorkap van de Beetle Cabrio kan je kiezen tussen zeven verschillende motoren. De instapper is de 1.2 TSI met 105 pk, verder is er nog een 1.4 en 2.0 TSI met respectievelijk 160 en 200 pk. Langs dieselzijde is er plaats voor een 1.6 TDI met 105 pk of een 2.0 TDI met 140 pk. Van de 1.2 TSI en 1.6 TDI zijn ook extra zuinige BlueMotion Technology versies beschikbaar. Volkswagen neemt vanaf november de bestellingen voor de Beetle Cabrio op, de eerste leveringen worden in de lente van volgend jaar verwacht. De startprijs bedraagt in Duitsland 21.350 euro.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Beetle 1.2 TSI
Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Beetle Sport 2.0 TSI DSG

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...