Porsche overweegt productie Sport Turismo

Porsche Panamera Sport Turismo Concept
Na de vele positieve reacties op het autosalon van Parijs, zou Porsche effectief van plan zijn om de Panamera Sport Turismo in productie te brengen.

Porsche stelde in Parijs de Panamera Sport Turismo Concept voor, een Shooting Brake op basis van de Panamera. Tijdens het salon kreeg het merk duidelijk veel positieve feedback van de pers en de bezoekers, waardoor het zich gesterkt voelt om deze ook effectief in productie te brengen. Althans, dat bevestigt Bernhard Maier, bestuurder bij Porsche. Het merk zou het concept wel eerst nog in China en de Verenigde Staten willen tonen om extra feedback te krijgen.

Het conceptmodel was trouwens voorzien van een Plug-in Hybride aandrijflijn. Een 3-liter Supercharged V6 zorgt er in combinatie met een elektromotor voor 416 pk. Hierdoor sprint het conceptmodel van 0 naar 100 km/u in minder dan 6 seconden, terwijl het verbruik beperkt blijft tot 3,5 liter/100 km. Dankzij een 9.4 kWh sterke lithium-ion batterij kan deze wel 30 km in zuivere elektrische modus rijden. Of we deze hybride technologie later ook in de Panamera zullen terugvinden is nog niet bekend.

Porsche Panamera Sport Turismo 4

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...