BMW plant twaalf modellen op FWD-platform

BMW Concept Active Tourer
BMW zou van plan zijn om twaalf modellen te bouwen op basis van het nieuwe voorwielaangedreven platform.

In een interview met Ian Robertson, bestuurder bij BMW, werd duidelijk dat het merk grootse plannen heeft met de in Parijs gelanceerde Active Tourer Concept. Het FWD platform van dat conceptmodel zou in de toekomst dienst gaan doen voor een hele reeks compacte modellen die het merk plant te gaan bouwen. Het gaat hierbij echter niet alleen om BMW modellen, maar ook om de volgende generatie MINI.

De nieuwe generatie MINI komt vanaf 2014 met dit nieuwe platform op de markt, terwijl ook de nieuwe 1-Reeks in 2018 met voorwielaandrijving gelanceerd zal worden. Het grote voordeel ligt volgens Robertson bij de mogelijkheid om dankzij het nieuwe platform een hele reeks wagens tegelijk te ontwikkelen en te lanceren. BMW zet flink in op de premium compact markt, een segment dat volgens het merk in de komende jaren nog flink zal groeien. De ontwikkelingskost van het nieuwe platform zal dus kunnen worden verdeeld over een hele hoop modellen, waardoor het merk een competitieve prijs zal kunnen vragen. Daarnaast zorgt de FWD architectuur voor een grotere binnenruimte, iets waarmee het merk een bredere klantenbasis denkt te kunnen aantrekken. (Via: BMWBlog)

BMW Concept Active Tourer

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...