Volkswagen BlueSport voorlopig uitgesteld

Volkswagen BlueSport
Volkswagen zet de plannen voor de bouw van de Bluesport Roadster tijdelijk in de koelkast.

Het Bluesport project gaat ondertussen al enkele jaren mee, maar lijkt maar niet definitief van de grond te komen. “De wagen is fantastisch, maar op de markt is momenteel geen vraag naar zo’n type auto,” laat Ulrich Hackenberg weten in een recent interview. De man verzekert ons dat het model nog steeds tussen de ontwikkelingsplannen van Volkswagen zit, maar dat de finale ontwikkeling ervan wordt uitgesteld tot betere economische tijden aanbreken. Eens de markt opnieuw aanzwengelt zou het merk het productiemodel in twee jaar af kunnen hebben.

De Bluesport Concept werd met het nieuwe MQB platform in het achterhoofd ontworpen, al zouden de middenmotor en achterwielaandrijving van het conceptmodel daardoor wel moeten wijken. Hackenberg kon trouwens wel kwijt dat Volkswagen werkt aan de lancering van de Volkswagen XL1, het futuristische conceptmodel dat maar 1 liter brandstof per 100 km verbruikt zou binnenkort in een beperkte oplage worden gelanceerd.

Volkswagen Concept BlueSport

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...