Vijfde minder auto’s verkocht in september

Volvo V40 Gent
Het gaat niet zo goed met de automarkt, in september werden in België een vijfde minder auto’s ingeschreven.

In september werden in België een vijfde minder auto’s ingeschreven, dat meldt Febiac. Het aantal inschrijvingen kent een daling bij zo goed als alle soorten voertuigen, enkel motorfietsen doen het beter. De autosector heeft het dus duidelijk moeilijk, verschillende merken strooien met ongeziene kortingen om hun auto’s te kunnen slijten. Binnenkort krijgen we bij wijze van spreken een auto bij aankoop van een doos cornflakes.

Autofederatie Febiac relativeert echter de cijfers, volgens hen heeft de daling alles te maken met het feit dat er in september twee werkdagen minder waren dan in september vorig jaar. Bij een gelijk aantal werkdagen zou de daling volgens Febiac maar 10 à 12 procent bedragen. Motorfietsen en moto’s doen het wel beter dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het aantal inschrijvingen ervan is met 12% gestegen. (Via: Deredactie)

Audi Brussels A1 Sportback

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...