Uittip: Zoute Grand Prix

zoute grand prix
Van 4 tot en met 7 oktober strijkt de Zoute Grand Prix weer neer in het mondaine Knokke Het Zoute, wij kaarten aan waarom het zeker een bezoekje waard is.

“Sinds mensenheugenis wordt Knokke Het Zoute geassocieerd met een verfijnde levensstijl waar ontspanning hand in hand gaat met klasse, sportiviteit en raffinement.” Aldus de intro op hun site. Wanneer we ons wat verder verdiepen op de webstek, komen we al snel te weten waarom die verfijnde, klassevolle en sportieve levenstijl zo in de verf wordt gezet. De kostprijs. Voor niet minder dan €2.950 (excl. btw) kon je jezelf inschrijven voor misschien wel meest exclusieve rally van België: The Zoute Grand Prix 2012. Extra vereisten? Een oldtimer die gebouwd werd tussen 1920 en 1965, al wordt soms een uitzondering gemaakt voor een pareltje tot 1969.

Het evenement loopt van 4 tot 7 oktober en kan worden onderverdeeld in 4 onderdelen. Voor de omstanders en niet-deelnemers, stellen de Premium autopartners hun mooiste en duurste modellen voor aan het publiek, het lijstje begint bij Aston Martin en eindigt bij Rolls Royce. Van 4 tot 6 oktober is er net als vorig jaar ook de kernactiviteit: de Zoute Grand Prix 2012. Het gaat dan om een regelmatigheidsrally. Het principe? De wagens rijden hun roadbook zo goed mogelijk uit, terwijl ze niet per se snel, maar vooral precies moeten rijden. Hun positie wordt op verschillende plaatsen genomen en moet dan overeenkomen met hun tijd. Voor meer info kan je hier terecht.

Op zondag zijn er dan nog de twee laatste events. Een concours d’élégance met de exclusiefste wagens van voor 1975. Deze bolides maken een kleine balade waarbij ze gekeurd worden en punten krijgen van de jury, waarna de mooiste wagen dan ook in de prijzen valt. Als laatste luik is er ook een Zoute GT Tour: een Tour van Brussel naar Knokke voor de hedendaagse GT’s, niet ouder dan 10 jaar. De moderne versie van de regulariteitsrally.

Knokke heeft dus voor elks wat wil. Voor omstanders belooft dit dus ook een waar spektakel te worden. We kunnen alvast verzekeren dat de verschillende aankomsten zeker de moeite waard zijn. Hebt u even tijd? Ga dan eens een kijkje nemen en verlekker je op de parels van de autowereld.

zoute grand prix 2

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...