Volkswagen Up! GT komt in 2013


De Volkswagen Up! GT komt in 2013 op de markt, net als een elektrische Up!.

De geruchten over een GT-versie van de Volkswagen Up! werden onlangs bevestigd door Ulrich Hackenberg, hoofd R&D bij Volkswagen. De wagen komt er reeds volgend jaar en zal onder de motorkap een pittige variant van de 1.0-liter driecilinder herbergen. Geen 125 pk zoals de Ford 1.0-EcoBoost, maar toch een respectabele 109 pk. Het blok wordt gelinkt aan een manuele zesbak.

Naast een motorische upgrade zal de Up! GT zich differentiëren door zijn grotere velgen, een sportophanging, sportzetels en een agressieve bodykit. Ook het interieur krijgt enkele sportieve accenten. Aansluitend bevestigde Hackenberg bovendien dat een elektrische versie van de Up! eveneens in 2013 gelanceerd zal worden, de eerste volledig elektrische Volkswagen op de markt. Een CNG-versie staat ook op de planning.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...