Autosalon Parijs 2012: Mercedes

Mercedes SLS AMG Electric
Mercedes zet in Parijs vooral in op elektrische voertuigen.

Blikvanger voor Mercedes is de SLS AMG Electric Drive, de snelste elektrische wagen ooit. Het model beschikt namelijk over vier elektromotoren die samen zorgen voor 740 pk en 1.000 Nm koppel. Een sprint van 0 naar 100 km/u duurt zo maar 3,9 seconden terwijl de topsnelheid begrensd is op 250 km/u. Het model gaat vanaf volgend jaar in productie voor de ronde prijs van 400.000 euro, wie het milieu wil sparen moet er dus iets voor overhebben. De unieke blinkende koetswerkkleur krijg je er gratis bij.

Wie niet het geld heeft om een elektrische SLS AMG op de kop te tikken, kan misschien terecht bij de B-Klasse Electric. Deze heeft een elektromotor met 136 pk en 310 Nm koppel aan boord en haalt een actieradius van 200 km. De Mercedes CLA hadden we verder ook verwacht op dit salon, maar verder dan een conceptversie kwam het voorlopig niet. Nog even geduld dus!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...