Autosalon Parijs 2012: Skoda

Paris 2012 Skoda Rapid
Skoda maakt van het autosalon van Parijs gebruik om de Skoda Rapid te lanceren.

Skoda zet zijn modellenoffensief voort met de Skoda Rapid, een model dat wil overtuigen met veel ruimte, een expressief design en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Met de Rapid boort Skoda een nieuw segment aan, dat zich tussen de huidige Fabia en Octavia positioneert. De compacte sedan biedt evenwel de kwaliteiten van een break, met ondermeer een koffervolume van 550 liter, een neerklapbare achterbank en plaats voor vijf personen. Daarnaast maakt Skoda zijn slagzin ‘Simply Clever’ waar door standaard een ijskrabber aan de binnenzijde van de tankklep aan te bieden.

Onder de motorkap is er plaats voor vier benzine- en twee dieselmotoren, die alle aan de EURO 5 emissienorm voldoen. De driecilinder 1.2 MPI met 75 pk is de instapmotor, verder kan je de 1.2 TSI bestellen met 86 of 105 pk en is de 1.4 TSI goed voor 122 pk vermogen. Langs dieselzijde staat de 1.6 TDI paraat met 90 of 105 pk. Een DSG-7 automaat is optioneel beschikbaar vanaf medio 2013.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...