Autosalon Parijs 2012: Porsche

Autosalon Parijs 2012 Porsche Panamera Sport Turismo
Op de stand van Porsche stelen de 911 Carrera 4 en vooral de Panamera Sport Turismo de show.

Porsche toont in Parijs de vierwielaangedreven versie van de nieuwe 911, die zich uiterlijk onderscheidt door zijn 22 mm bredere kont en 1 cm breder bandenprofiel. Bovendien kan je achteraan niet naast de traditionele rode reflectorband kijken, die vanaf nu ook een LED-strip meekrijgt. De Carrera 4 Coupé krijgt 350 pk, de Carrera 4 S een vermogen van 400 pk. Niets nieuws onder de zon! De cijfertjes bedragen respectievelijk 4,5 en 4,1 seconden, 285 km/u en 299 km/u. De cabrio’s zijn telkens ietsje trager. Nieuw op het 991-model zijn verder de all-wheel drive indicator, Porsche Active Safe, een nieuw glazen schuifdak en een uitgebreid Sport Chrono pakket. Automatisch tussengas bij het omlaag schakelen is bij dit laatste systeem standaard, sensatie aldus verzekerd!

De grootste verrassing op de stand van Porsche is de Panamera Sport Turismo Concept, die de alleenheerschappij van de Mercedes-Benz CLS Shooting Brake in een der kleinste segmenten wil afnemen. Styling en onderstel zijn afkomstig van de Panamera, maar de “e-Hybrid” op de flank doet toch vermoeden dat er iets meer aan de hand is met dit concept. Onder de motorkap zit namelijk een 3-liter V6 die in combinatie met een elektromotor voor 416 pk zorgt. Het gemiddeld verbruik komt zo uit op 3,5 liter/100 km en een CO2-uitstoot van 82 gram/km.

Porsche stelt in Parijs ook de Cayenne S Diesel voor, de eerste V8 diesel in een SUV met start/stop-systeem. Een V6 Cayenne diesel was er reeds, maar nu wordt het gamma dus aangevuld met een 4.2-liter grote V8 roetstoker die een vermogen levert van 382 pk. Het koppel bedraagt een overweldigende 850 Nm. Uiterlijk onderscheidt de Cayenne S Diesel zich met zijn zilveren remklauwen en zwarte vinnen aan de luchtinlaten vooraan. De sprint van 0-100 km/u werkt de SUV af in 5,7 seconden, de topsnelheid bedraagt 252 km/u. Optioneel is de wagen te verkrijgen met een 100-liter tank, voor extra lange tochten paardentrailer trekken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...