Autosalon Parijs 2012: Nissan

Paris 2012 Nissan Juke Nismo
Hoogtepunten op de stand van Nissan zijn de 370Z en de Juke Nismo.

Om het jaar 2013 fris in te gaan, geeft Nissan de 370Z Coupé en Roadster een kleine facelift. De wijzigingen blijven weliswaar erg subtiel, met een licht aangepaste neus, een nieuwe bumper, nieuwe LED-dagrijlichten en grotere luchtinlaten. Enkele nieuwe kleurtjes werden ook toegevoegd en het velgengamma kreeg de nodige aanvullingen. Aan de krachtbron werd niet geraakt, deze is nog steeds een 3.7-liter V6 die de 370Z van 0-100 km/u stuwt in 5,5 seconden.

Verder toont Nissan op de stand in Parijs ook de Juke Nismo, die eerder werd voorgesteld tijdens de 24-uren van Le Mans. De wagen kreeg een heuse bodykit die niet enkel het esthetisch aspect ten goede komt, maar ook het aerodynamische. Lagere en bredere bumpers, uitgeklopte wielkasten, zijschorten, een gewijzigde grille en een exclusieve achterspoiler, het hoort er allemaal bij. Het exterieur werd afgewerkt met de traditionele Nismo kleuren: parelwit met rode accenten. Onder de motorkap ligt een opgefokte 1.6-liter turbo benzinemotor met 215 pk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...