Autosalon Parijs 2012: McLaren

McLaren P1
McLaren bracht maar drie wagens mee naar Parijs. De McLaren P1, omringd door twee McLaren MP4-12C’s.

Er waren al enkele foto’s te bezichtigen. Maar de wagen ziet er in real life nog beter uit. Meest opvallende aanvulling is de gigantische hydraulische achterspoiler die gebruikt kan worden als luchtrem. De styling is verder duidelijk beïnvloed door de MP4-12C, maar hier en daar zorgen enkele gekke extra’s voor de typische Supercar-look.

Over de specificaties van de P1 Concept was er ook al informatie. Onder de motorkap zit een aangepaste 3.8-liter twin-turbo V8 dat in combinatie met een KERS-systeem voor 970 pk kan zorgen. Een sprint van 0 naar 100 km/u zou voorbij zijn in 2,8 seconden, terwijl de topsnelheid 384 km/u bedraagt. McLaren verklaart zelf dat de P1 een design concept is die later de styling voor de F1 opvolger zal leveren. We zijn benieuwd in hoeverre het uiteindelijke productiemodel tegen dit waanzinnig concept aanleunt.

Wil je zelf de aërodynamica testen van de P1 concept car? Download dan snel de applicatie! Je kan dit doen door ‘McLaren P1’ te zoeken in de App Store, in Google Play of je kan gewoon ook naar de Facebook pagina gaan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...