Autosalon Parijs 2012: Citroen

Paris 2012 Citroen DS3 Cabrio
Als Franse constructeur kan Citroën niet anders dan uitpakken op het autosalon van Parijs. En dat doet het merk ook!

De DS-reeks van Citroën staat niet alleen voor luxe, maar ook voor plezier. Daarom ging de excentrieke Franse constructeur aan de slag met de Citroën DS3 en maakte er 2 speciale varianten van: één zonder dak en één die op elektriciteit rijdt.

De Citroën DS3 Cabrio opereert volgens het principe van de Fiat 500C. Enkel het bovenste deel van het dak werd verwijderd en vervangen door een stoffen hoes. Goed om van de buitenlucht te kunnen genieten zonder al teveel last te hebben van de wind. Het gewicht nam amper 25 kg toe. De DS3 Cabrio is beschikbaar met een zuinige dieselmotor die amper 99 gram CO2 uitstoot, maar uiteraard zijn er ook motoren die wat meer fun aanbieden beschikbaar!

De Citroën DS3 Electric krijgt dan weer een alternatieve aandrijving. Twee elektromotoren met een vermogen van 65 kW moeten voor de aandrijving zorgen, kracht is er dus voldoende. Deze elektrische Citroën zou een bereik krijgen van zo’n 120 km. De prestaties zouden gelijkaardig lopen met die van een verbrandingsmotor, terwijl er geen extra plaats zou ingenomen worden door de batterijen. Dit klinkt haast too good to be true.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...