Autosalon Parijs 2012: Abarth

Abarth 695 Fuori
Abarth kwam met veel modellen naar Parijs, maar niet enkel van het menselijke type!

Niettegenstaande er overal afleiding was, konden we ons toch focussen op de onthulling van de Abarth 695 Fuori. Een zoveelste modificatie van de Abarth 500. Het zijn vooral veranderingen op het vlak van uiterlijk die opvallen. De zeer extravagante blauw-gele look oogt zeer sportief en past perfect in de Fuori-reeks. Onder de motorkap komen geen verrassingen, hier ligt nog steeds de viercilinder 1.4-liter turbomotor die een vermogen levert van 180 pk bij 5.500 toeren per minuut. Het koppel bedraagt 250 Nm in sportmodus. Belangrijke aanpassingen zijn verder de gerobotiseerde Competizione transmissie met flippers en Brembo remmen. Dit blauw-geel scheurijzer bereikt 100 km/u in minder dan 7 seconden en haalt een topsnelheid van maar liefst 225 km/u. Standaard krijgt de 695 Fuori tot slot 17-inch aluminium velgen met 205/40 R17 banden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...