Autosalon Parijs 2012: Jaguar

Parijs 2012 Jaguar F-Type
Jaguar komt naar het autosalon van Parijs en neemt mee… De Jaguar F-Type!

Al jaren wordt er over gesproken, maar eindelijk is het zover: de Jaguar F-Type is officieel een feit. Jaguar plaatst terug een compacte roadster in de markt, en wat voor één! De Jaguar F-Type krijgt de looks van de Jaguar C-X16 Conceptcar mee die we vorig jaar nog in Frankfurt mochten verwelkomen. Vooraan een scherpe snuit, achteraan 2 compacte, maar sportieve achterlichten. En uiteraard ook vier uitlaten om Ù tegen te zeggen. Of 2 centrale uitlaatpijpen. Een plaatje!

De nieuwe 3.0 liter grote benzinemotor die Jaguar ontwikkelde komt in het vooronder van deze Jaguar F-Type te liggen. Met een goede 340 pk en 450 Nm koppel geraak je sowieso al ergens, maar liefhebbers horen ongetwijfeld liever dan diezelfde motor ook met een vermogen van 380 pk leverbaar is in de S-uitvoering. Later volgt ook nog een Supercharged 5-liter V8, al is het daarop nog even wachten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...