Officieel: McLaren P1 Concept

McLaren P1 Concept
McLaren heeft meer foto’s en details vrijgegeven van de McLaren P1 Concept die morgen in Parijs zal worden onthuld.

McLaren zal morgen op het Autosalon van Parijs de McLaren P1 Concept voorstellen, een nieuwe Supercar voor het merk. Eerder konden we jullie reeds drie foto’s tonen van het model, maar nu heeft de Britse autobouwer een hele resem foto’s klaar. Meest opvallende aanvulling is de gigantische hydraulische achterspoiler die gebruikt kan worden als luchtrem. De styling is verder duidelijk beïnvloed door de MP4-12C, maar hier en daar zorgen enkele gekke extra’s voor de typische Supercar-look.

McLaren geeft meteen ook de specificaties van de P1 Concept mee, onder de motorkap zit een aangepaste 3.8-liter twin-turbo V8 dat in combinatie met een KERS-systeem voor 970 pk kan zorgen. Een sprint van 0 naar 100 km/u zou voorbij zijn in 2,8 seconden, terwijl de topsnelheid 384 km/u bedraagt. McLaren verklaart zelf dat de P1 een design concept is die later de styling voor de F1 opvolger zal leveren. We zijn benieuwd in hoeverre het uiteindelijke productiemodel tegen dit waanzinnig concept aanleunt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...