Komt BMW met M750i en 728i?

BMW M750i 728i
De BMW 7-Reeks kreeg recent een facelift, maar zou binnenkort ook enkele nieuwe motoropties krijgen.

BMW gaf de BMW 7-Reeks recent een facelift met enkele visuele en motorische wijzigingen. Nu gaat het gerucht echter dat het merk begin 2013 ook enkele extra motoren zal toevoegen aan het gamma. Het gaat ondermeer om een M750i, een M Performance model met een 4.4-liter TwinTurbo V8 onder de motorkap en 450 pk. Grote vraag is natuurlijk in welke mate de M750i zal verschillen met een 750i met M Sportpakket. Een verbeterd chassis en een betere rijdynamiek zouden worden gegarandeerd, we zijn benieuwd wat dat brengt.

Lager in het gamma zou BMW met de 728i komen, een viercilinder voor de 7-Reeks dus. Het zou meerbepaald gaan om het N20B20 2-liter viercilinder blok, vermoedelijk geassisteerd door een elektromotor zoals de Audi A8 Hybrid. Samen zouden ze voor meer dan 245 pk zorgen, wat nog steeds voldoende is voor een vlaggenschip. De introductie van de viercilinder komt er onder druk van grote bedrijven die hun bedrijfswagens steeds meer kopen op basis van CO2-uitstoot en verbruik, met de 728i krijgen voortaan dus ook de grote bazen de mogelijkheid om CO2-vriendelijk gereden te worden. (Via: BMWBlog)

BMW M750i 728i

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...