Gelekt: Volkwagen Golf VII GTI Concept

Volkswagen Golf VII GTI Concept
Volkswagen zal in Parijs niet alleen de nieuwe Golf voorstellen, ook het hete GTI-model komt in conceptvorm naar de beursvloer.

Volkswagen zal morgen naast de Golf VII ook de Golf VII GTI voorstellen, al is het officieel nog een concept. Wie goed kijkt ziet echter dat deze Golf GTI gewoon haast helemaal klaar is voor productie, in de lente van 2013 zou het model uiteindelijk in productielivrei voorgesteld worden. Onder de motorkap van deze hot hatch zit een 2-liter TFSI met 220 pk en 350 Nm koppel, optioneel kan je ook een performance pakket aanvinken waarmee het totale vermogen op 230 pk uitkomt. Een sprint van 0 naar 100 km/u zou voorbij zijn in 6,6 seconden, kies je voor het performance pakket, dan gaat dezelfde sprint één tiende sneller. De topsnelheid wordt naar Duitse gewoonte begrensd op 250 km/u.

Het design is trouwens typisch Golf GTI, de honingraat grille met rode lijn, de chromen uitlaatpijpen en LED achterlichten zijn allemaal elementen die we ook bij de vorige generatie te zien kregen. De Golf GTI staat daarnaast 15 mm lager tegen de grond, terwijl het model standaard op 17 of 18″ velgen staat met rode remklauwen. Het interieur krijgt stoelen met het legendarische geruite patroon, rode stiksels, driespaaks sportstuur en een schakelpook in golfbal design. (Via: AutoBild)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...