Tesla komt met ‘Supercharger’.

tesla oplaadpunten
Beloftes zijn er om na te komen, zo bewijst Elon Musk, CEO van Tesla.

Musk maakte begin dit jaar namelijk de belofte dat Tesla een netwerk van snelladers zou installeren. Dit netwerk doet het bereik van de elektrische wagens spectaculair toenemen, tot het niveau van een niet-elektrische wagen.

Tesla komt z’n beloftes na en heeft de eerste 6 ‘Superchargers’ aangekondigd. Deze moeten hun Model S gelijkaardige afstanden als een verbrandingswagen laten afleggen. Het beste aan dit alles is dat de energie van zonnepanelen komt en volledig gratis is voor Model S eigenaars. Deze zonnepanelen produceren een meer dan aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit. Het gaat zelfs zover dat het hele station ermee onderhouden wordt, wat voor minimale kosten zorgt. Daarenboven zou er zelfs vaak een elektriciteitsoverschot zijn, dat dan terug het net ingestuurd wordt.

De ‘Supercharger’ is voorlopig het sterkste oplaadpunt en levert bijna 440 Volt. Steek de stekker in je Model S en je krijgt er bijna 134 pk van. Genoeg kracht om ongeveer 3 uur aan 100 km/u te rijden. Dit alles in slechts 30 minuten. Voorlopig zijn er slechts 6 locaties gekend, allemaal in Californië. Tesla is ambitieus en gaat voor een snelle expansie. Ze mikken vervolgens op de drukste verkeersaders. De Model S eigenaars zullen in de toekomst dus volledig gratis de USA kunnen doorkruisen. De rest van de wereld moet nog even wachten. Het bedrijf zal de eerste ‘Superchargers’ in Azië en Europa installeren in het najaar van 2013.

tesla model s

Deel dit bericht:

3 reacties op "Tesla komt met ‘Supercharger’."

 1. PJS 25-09-2012 om 11:57

  30 minuten wachten aan het laadstation is natuurlijk wel een lange tijd.. Tenzij je tegelijk een lunch kan meepikken, je haar kan laten knippen of boodschappen kan doen 😉 Misschien nog een idee om dit systeem rendabel te maken.

  • TDB 25-09-2012 om 17:56

   Ja inderdaad! sounds almost too good to be true zelfs!

  • AVDP 25-09-2012 om 18:17

   Het is wel degelijk op zo’n aanpak dat ze mikken. Even stoppen, koffietje drinken, iets eten, wat uitrusten en dan verdergaan. 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...