PSA stopt hybride onderzoek met BMW

PSA Peugeot Citroen
De PSA-Groep stopt de samenwerking met BMW in het onderzoek naar hybride voertuigen.

PSA/Peugeot-Citroën heeft besloten om de samenwerking met BMW in het onderzoek naar hybride voertuigen stop te zetten. Dat maakt een Frans persbureau vandaag bekend. In juli had BMW namelijk de intentieverklaring gegeven dat het voortaan alleen het onderzoek naar hybrides wou voeren. Nu blijkt de breuk ook effectief doorgevoerd, althans dat liet Guillaume Faury (hoofd R&D bij PSA) weten.

De samenwerking voor de ontwikkeling van elektrische voertuigen zou wel blijven bestaan, samen zullen PSA en BMW dus nog steeds elektrische aandrijflijnen bouwen en verkopen. PSA zal daarnaast in de toekomst samenwerken met General Motors om nieuwe hybride aandrijflijnen te ontwikkelen. De samenwerking omvat daarnaast ook de aankoop van 7% van de aandelen van PSA door GM. (Via: AutoNews)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...