Officieel: Acura RLX 2014

rlx concept cover
Acura komt in november met de nieuwe RLX naar het autosalon van Los Angeles en belooft een vernieuwde rijbeleving.

Grootste vernieuwing wordt ongetwijfeld het Precision All Wheel Steer system. De RLX wordt een voorwieler die deze technologie gebruikt om ook de achterste rubbers te betrekken. Het komt er op neer dat de achterbanden automatisch van hoek kunnen veranderen, gebruik makend van sensoren die voor het hoogste niveau van stuurprecisie kunnen zorgen. Tussen de voorwielen komt een 3.5 liter VTEC V6, goed voor 310 pk.

Primeur voor Acura wordt daarnaast ook de introductie van AcuraLink, die ingebouwde snufjes verzorgt zoals: stolen vehicle tracking, remote locking and unlocking and concierge service. Lichtpunt van dit vlaggenschip zijn de exclusieve Jewel Eye LED koplampen die een variëteit van ultra-reflecterende optische lenzen en hoge glostrim gebruikt om de beste verlichting te geven, zowel overdag als ‘s nachts.

Tot slot wordt deze wagen ook een veilige “meerijder”. De wagen zal je helpen op elk mogelijk vlak. Een Collision Mitigation Braking System en zoals Volvo’s nieuwste ook een bliepje die je binnen de witte lijnen houdt. De nodige Airbags, alsook knie-airbags komen bij de standard uitrusting. Er worden dan ook niet minder dan 5 sterren op de veiligheidstests verwacht.

acura rlx rear

detail rlx    acura detail 2

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...