Onthuld: Toyota iQ EV – Elektrische iQ

Toyota iQ EV 2013
Toyota zal op het autosalon van Parijs een elektrische iQ voorstellen, de iQ EV.

Toyota zal in Parijs de iQ EV voorstellen, een elektrische iQ die perfect inzetbaar lijkt voor de stad. Onder de motorkap zit een elektromotor met 64 pk en 163 Nm koppel, die gekoppeld wordt aan een batterij die in 15 minuten reeds voor 80% is opgeladen, terwijl volledig laden ongeveer 3 uur in beslag neemt. Met een volledig opgeladen iQ EV heb je een actieradius van 85 km. De prestaties zijn daarnaast niet te benepen, een sprint van 0 naar 100 km/u is zo voorbij in 14 seconden, de topsnelheid bedraagt 125 km/u. Omdat de techniek niet volledig in een standaard iQ past, werd de iQ EV wel 13,5 centimeter langer dan een standaard exemplaar. Maar verder weegt de iQ EV maar 125 kg meer dan de iQ met 1.3-liter benzinemotor onder de motorkap.

Visueel valt de Toyota iQ EV niet alleen op door zijn iets gegroeide afmetingen, ook de two-tone lakkleur is uniek. Verder werd ook aan de aerodynamica gesleuteld, door ondermeer de openingen van de grille tot een minimum te reduceren en zo de optimale luchtstroom te garanderen. Binnenin zien we daarnaast een interieur met zwart/wit kleurenschema en een 3.5″ TFT scherm dat alle noodzakelijke informatie weergeeft. Wanneer Toyota de iQ EV op de markt zal brengen is nog niet helemaal duidelijk, het merk hamert er wel op dat de Prius Plug-in Hybrid door zijn grotere actieradius nog beter is voor alledaags gebruik.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...