Alle Details: Fiat Panda 4×4

Nieuwe Fiat Panda 4x4 2013
Dat Fiat de Panda 4×4 zal voorstellen op het autosalon van Parijs wisten we al, nu krijgen we echter alle details.

Fiat brengt de Panda 4×4 naar Parijs, het enige model met vierwielaandrijving in het A-segment. Het is de derde generatie Panda die met vierwielaandrijving beschikbaar zal zijn, om de nieuwe generatie te ontwerpen hebben de designers van het Centro Stile uiteraard de vorige generaties in het achterhoofd gehouden. Het koetswerk onderscheidt zich dan ook door zijn uitgesproken geometrische lijnen voor de voor- en achterbumper en de aluminium accenten die verwijzen naar de metalen beschermplaat tegen de bodem. Het kleurenpalet van de Panda werd ook aangevuld met twee nieuwe tinten die de 4×4-look extra in de verf zetten: Sicilia Orange en Toscana Green.

Het interieur van de Panda 4×4 loopt grotendeels gelijk met dat van de 4×2-modellen, al verschillen er wel enkele kleine accenten. Zo kunnen klanten opteren voor een nieuwe versie van het groene dashboard, specifieke stoffen zetelbekleding, deurpanelen met ecologisch leder en een extra opbergvak in de middentunnel.

Op technisch vlak wordt de Panda 4×4 uitgerust met een inschakelbare vierwielaandrijving met twee differentiëlen en een elektronisch gestuurde koppeling. Het gaat om een permanente vierwielaandrijving die beheerd wordt door een elektronische sturing die het koppel op een homogene en proportionele manier verdeelt over de voor- en achteras. Die technologie biedt twee voordelen: een automatische regeling en een onderhoudsvrije werking. De Panda 4×4 krijgt daarnaast ook een elektronische stabiliteitsregeling met standaard sperdifferentieel, waardoor de wagen ook op een gladde ondergrond zijn slag kan slaan.

Onder de motorkap zal de Panda 4×4 uitgerust kunnen worden met twee motoren, beide ook voorzien van een Start/Stop-systeem. Het gaat meerbepaald om een nieuwe TwinAir Turbo met 85 pk en een 1.3 Multijet II diesel met 75 pk. In vergelijking met de 1.2 Fire-motor van de vorige Panda 4×4 levert de TwinAir Turbo-motor veertig procent meer koppel. De specifieke zesbak zou dankzij een korte eerste versnelling het vertrekken op een helling aanzienlijk moeten vereenvoudigen.

Qua uitrusting zal de nieuwe Panda 4×4 trouwens een nieuwe standaard zetten in zijn segment, met vanaf de basisuitvoering reeds een sperdifferentieel, manuele airco, Radio/CD/MP3, 15″ lichtmetaal, elektrische zijspiegels, centrale vergrendeling met afstandsbediening en hoofdsteunen achteraan. De nieuwe Panda 4×4 zal vanaf begin 2013 bij onze dealers te vinden zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...