Officieel: Nieuwe Aston Martin DB9

Nieuwe Aston Martin DB9 2013
Aston Martin heeft de nieuwe DB9 onthuld, waardoor de Virage op pensioen kan.

Nu Aston Martin de Vanquish in het gamma heeft, heeft het merk de Virage niet meer nodig. De nieuwe DB9 zal namelijk de positie van de Virage innemen en krijgt ook enkele visuele designelementen van dat model mee. Voor het chassis en de motorafstelling krijgt het model wel de hulp van de Vanquish. Onder de motorkap komt namelijk een 6-liter V12 met 517 pk en 620 Nm koppel, 40 pk en 19 Nm meer dan het uitgaande model. Het blok wordt gekoppeld aan een Touchtronic 2 zesbak en stuurt het vermogen via een differentieel naar de 20″ Pirelli P Zero banden. Een sprint van 0 naar 100 km/u is voorbij in 4,6 seconden, de topsnelheid van het nieuwe model bedraagt 295 km/u.

Binnenin krijgen we dezelfde interieur lay-out als bij het uitgaande model, wel nieuw is de standaard aanwezigheid van een achteruitrijcamera. Via een schakelaar kunnen daarnaast via het Adaptive Damping System verschillende rijmodi worden geselecteerd: Normal, Sport en Track. De DB9 wordt daarnaast zowel als DB9 Coupé en als DB9 Volante gelanceerd. De nieuwe generatie zou al vanaf november bij de dealers staan.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Nieuwe Aston Martin DB9"

 1. TDB 19-09-2012 om 13:16

  Gaan ze de Virage ook daadwerkelijk niet meer verkopen? Is nochtans nog een zeer recent model.

  • PJS 19-09-2012 om 14:15

   De Virage wordt inderdaad geschrapt. Het model heeft geen bestaansreden meer aangezien het het gat tussen de DB9 en de DBS opvulde.. Nu de DBS weg is, de Vanquish erbij komt en de DB9 krachtiger werd, is de Virage nutteloos geworden.

   Zijn styling leeft wel verder in de gedaante van deze nieuwe DB9.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...