Facelift: Toyota Verso 2013

Toyota Verso 2013 Facelift
Toyota zal op het autosalon van Parijs een grondige facelift voor de Verso voorstellen.

Toyota heeft een update voor de Toyota Verso klaar, het model zal op het autosalon van Parijs samen met de nieuwe Auris en Auris Touring Sports worden onthuld. In totaal werden 470 onderdelen gewijzigd, Toyota deed dus zeker geen half werk bij de facelift van de Verso. Zo krijgt het model een nieuwe neus, die helemaal aanleunt bij de vormgeving van de recent gelanceerde Auris. In profiel krijgen we een sterkere karakterlijn te zien, die mooi doorloopt naar de C-stijl, terwijl achteraan een nieuwe achterbumper werd geplaatst met een geïntegreerde diffuser voor meer stabiliteit. Ook de achterlichten werden grondig herdenkend en het model is voortaan beschikbaar in elf verschillende kleuren, drie meer dan voorheen.

Ook binnenin werd flink gesleuteld aan de Toyota Verso, zo zou de kwaliteit van de materialen er flink op vooruit zijn gegaan. De detaillering zou een graad hoger liggen en de materialen zouden voortaan zachter moeten aanvoelen. Het instrumentenpaneel werd ook grondig herwerkt, met een betere zichtbaarheid en een gemakkelijkere bediening voor ondermeer de airco. Het Toyota Easy Flat-7 zitsysteem zorgt daarnaast voor een grote flexibiliteit, met in totaal 32 verschillende zitmogelijkheden. De tweede zetelrij kan daarbij 19,5 centimeter verschoven worden, om meer of minder beenruimte aan de derde zetelrij te gunnen. Met alle stoelen neergeklapt biedt de Verso daarnaast erg veel laadruimte, met enkel de derde zetelrij neergeklapt is er plaats voor 440 liter.

Op technologisch vlak is er ondermeer plaats voor een nieuw Toyota Touch 6.1″ groot touch-screen dat zowel multimedia en navigatie kan combineren. Onder de motorkap kan je kiezen tussen vijf verschillende motoren, allen uitgerust met Toyota Optimal Drive, om een laag verbruik te bekomen. De 2-liter D-4D met 126 pk kreeg ondermeer een update, waardoor het koppel vroeger beschikbaar is en de motor ook stiller werkt. Voortaan stoot het blok niet meer dan 130 gram CO2 per kilometer uit. Verder is ook nog een 2.2-liter D-CAT diesel met 177 pk beschikbaar. Wie liever voor benzine kiest heeft de keuze tussen een 1.6 met 132 pk of een 1.8 met 147 pk, alle motoren worden daarbij standaard gekoppeld aan een manuele zesbak. De nieuwe Toyota Verso zal vanaf begin volgend jaar bij onze dealers staan.

Lees hier onze rijtest met de vorige generatie Toyota Verso.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...