Elektrische Mercedes B-Klasse in Parijs


Mercedes zal in Parijs een B-Klasse Electric Drive voorstellen.

Comfortabel en plezierig rijden combineren met een alledaagse bruikbaarheid voor de hele familie, dat is wat Mercedes beoogt te bereiken met haar elektrische B-Klasse. Hoewel een potentiële lancering maar voor 2014 is, zullen de Duitsers de B-Klasse Electric Drive reeds voorstellen op het autosalon van Parijs. Daarnaast zullen ook de productieversie van de SLS AMG Electric Drive en Smart Brabus electric drive tentoon staan.

Uitwendig trekt deze elektrische versie als twee druppels water op de reguliere B-Klasse, maar onder de voertuigbodem ligt een “Energy Space” die een lithium-ion batterij herbergt. Deze levert energie aan een elektromotor van 136 pk met 310 Nm koppel, waarmee de B-Klasse op één lading tot 200 kilometer ver zou kunnen rijden. Opladen gebeurt aan een standaard 230V stopcontact of 400V snellader.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...