Citroen komt met een elektrische DS3 naar Parijs

Citroen DS3 Racing
Citroën zal op het autosalon van Parijs een elektrische DS3 voorstellen.

Citroën wil zijn elektrisch gamma uitbreiden en zal daarom op het autosalon van Parijs een conceptversie van een elektrische DS3 tonen. De elektrische DS3 zal DS3 Electrum gaan heten en krijgt een actieradius van 120 km dankzij 17.5 kWh aan Lithium ion batterijen. Voor de aandrijving zullen twee 65 kW sterke elektromotoren zorgen. De prestaties zouden dan ook vergelijkbaar zijn met die van een DS3 met verbrandingsmotor.

De elektrische configuratie zou volgens Citroën geen kofferruimte of interieurruimte compromitteren. Het merk denkt er zelfs aan om de nieuw ontworpen elektrische aandrijflijn ook bij andere bestaande modellen te implementeren, aangezien er niet veel aanpassingswerk is vereist. Meer details volgen binnenkort, wanneer het autosalon van Parijs zijn deuren opent.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...