Tailor Made: Koenigsegg Agera R BLT

Koenigsegg Agera R BLT
Koenigsegg heeft details vrijgegeven over een speciaal ontworpen Agera R.

De Zweedse Supercar bouwer Koenigsegg krijgt wel vaker speciale verzoeken, waarop het merk in ruil voor een flink pak extra euro’s maar al te graag ingaat. Deze keer kwam er een aanvraag binnen van een Chinese klant, die een unieke tailor made Agera R wou laten bouwen. Het model krijgt de naam BLT mee en wordt in een knappe blauwe kleur met rode accenten uitgevoerd. Het model toont verder nog allerlei leuke accenten, zoals stoelen met blauwe stiknaden en rode details, en een BLT-logo verwerkt in de achterbumper.

Deze Koenigsegg Agera R BLT toont eigenlijk ook dat Koeningsegg dankzij haar personalisatie programma elke klant een unieke Agera R kan bezorgen. Onder de motorkap blijft alles uiteraard bij het oude, al is de 5-liter Twin-Turbo V8 met zijn 1.140 pk en 1.200 Nm koppel zeker niet underpowered. Een sprint van 0 naar 100 km/u is dan ook mogelijk in 2,9 seconden, de topsnelheid ligt op 390 km/u. Voor een standaard Agera R betaal je trouwens 1,2 miljoen euro, deze unieke versie kost ongetwijfeld nog enkele euro’s meer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...