Gerucht: Porsche 911 Turbo krijgt vierwielsturing


Volgens de laatste geruchten krijgt de nieuwe Porsche 911 Turbo meesturende achterwielen.

De Porsche 911 (991) Turbo werd reeds meermaals gespot, maar nu komen ook steeds meer details aan de oppervlakte. Volgens het Duitse AutoBild zou de turbogeblazen 911 binnenkort vierwielsturing meekrijgen, waarmee de nieuwkomer een stuk wendbaarder moet worden. Voorlopig is nog weinig geweten over het systeem, maar het zal hoogstwaarschijnlijk iets complexer in elkaar zitten dan bij pakweg een Renault Laguna met 4-Control.

Verder krijgt de 911 Turbo zoals we ook al eerder meedeelden een tri-turbo 3.8-liter zescilinder boxermotor die een vermogen ontwikkelt van 525 à 550 pk. De sprint van 0-100 km/u moet daarmee geklaard kunnen worden in 3,3 seconden en de topsnelheid bedraagt een respectabele 313 km/u. Op de voorstelling is het nog een klein jaartje wachten. (Via: AutoBild)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...