Onthuld: Smart Forstars Concept

Smart Forstars Concept
Smart zal in Parijs de Forstars Concept voorstellen, de voorbode voor het toekomstige modelgamma?

Op het autosalon van Parijs zal Smart de voorbode voor het toekomstige modelgamma voorstellen in de gedaante van de Forstar Concept. Het model valt meteen op door zijn flink toegenomen proporties ten opzichte van de Fortwo, in de lengte groeide het model met 30% tot 3,55 meter, maar ook in de breedte namen de proporties toe. De wielbasis meet voortaan zelfs 2,47 meter, 60 centimeter langer dan de huidige Fortwo. Onder de motorkap vinden we de elektrische aandrijflijn uit de Brabus Smart Electric, deze zorgt voor 60 kW en 135 Nm koppel.

De vormgeving van de Forstar Concept lijkt ook meer op een MINI dan op de huidige Fortwo, en wie MINI zegt, zegt automatisch jeugdige gadgets. Daarom heeft Smart dit conceptmodel ondermeer verzien van een videoprojector, waarmee je favoriete film op een muur kan projecteren net als bij een drive-in cinema. Het model krijgt verder een panoramisch zonnedak waarlangs je ’s nachts de sterren kan zien, daarom ook de naam ‘Forstars’. Binnenin krijgen we verder een uniek ontworpen interieur, met individuele stoelen en een bijzonder stuurwiel. Benieuwd of we hiervan ook maar iets op het uiteindelijke productiemodel zullen terugvinden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...